Committed To Quality, Committed To You
Biber tozu, dünyanın her yerindeki her evin, restoranın, kafenin, otelin mutfağında bulabileceğiniz en yaygın ve en çok tüketilen baharatlardan biridir! Dünyanın dört bir yanındaki çeşitli mutfaklardan gelen her baharatlı, sıcak ve ağız sulandıran yemeğin, biber tozu olmadan harika ve lezzetli olmanın dokunuşunu özleyeceğini söylemek yanlış olmaz!
Biber tozu üretim süreci, büyük ölçüde, yerel çiftçilerden ve çiftlik satıcılarından elde edilen kurutulmuş biberlerden küçük taşları, kum veya kil parçacıklarını, yaprakları, tozu ve diğer istenmeyen kirleticileri çıkarmakla başlar. Bu nedenle, ilk aşamada, kum, kil, taşlar ve toz gibi katı kirleticileri ayırmak ve uzaklaştırmak için ayırıcı gereklidir.
Kirleticileri çıkarmak için biberler elendikten sonra, bir sonraki adım, biber yüzeyinde hiçbir kirletici kalmadığından emin olmak için kuru temizlemedir. Kuru temizlemeden sonra gövde kesimi gerçekleşir.
Tamamen temizlendikten sonra, biberler az miktarda nem içeriyorsa kurutulur ve ezilmek üzere taşınır ve zaten tamamen kurumuşsa doğrudan ezilmek üzere taşınır. Biberi toz haline getirmek için kırma ve öğütme yapılır.
Toz elde edildikten sonra UV ışınlarından geçirilerek toz sterilize edilir. Yağ karıştırma & harmanlama, aromayı yakaladığından emin olmak için sterilize edildikten sonra gerçekleştirilir.
Bunlar tamamlanınca en önemli süreç paketlemenin hemen öncesine geçilir. Evet ve bu önemli süreç – eleme / kontrol taraması/ güvenlik taraması.
Titreşimli eleklerle eleme yapılarak topaklanmalar ve varsa istenmeyen kirleticiler uzaklaştırılır, ayrıca istenilen büyüklükte ince ve pürüzsüz biber tozu elde edilir.
Ayrıca uzmanlar, işlem sırasında taşınırlarsa somun cıvataları veya vidalar gibi demir içeren parçacıkları yakalayıp çıkarmak için paketleme makinesi ağzına manyetik ızgaralar takılmasını önermektedir.
Özetlemek gerekirse 3 farklı aşamada separatör, elek ve manyetik solüsyon gereklidir. Birincisi kumları ve taşları çıkarmak için, ikincisi topakları gidermek, boyutlandırmak ve ince toz elde etmek için ve üçüncüsü demirli parçacıkları yakalamak için paketleme makinesi ağzında paketlemeden önce.
Sağlam döner ayırıcılarımız, titreşimli eleme makinelerimiz, sıralı eleklerimiz, santrifüjlü eleklerimiz ve dikdörtgen eleklerimiz sayesinde yüksek kaliteli, kirlilik içermeyen biber tozu elde edebilirsiniz.
Biber tozu üreticileri, tüketiciler tarafından tüketilen bir gıda ürünü olduğundan ve kalitedeki herhangi bir başarısızlık ciddi sonuçlara yol açtığından, en yüksek kalite standardını korumalıdır.
Makinelerimiz kaliteli malzemeden ve cGMP & FDA normlarına & yönergelerine göre yapılmıştır. Gıda endüstrisi için gerekli olan hijyen standardını karşıladığından emin olmak için Gıda sınıfı conta ve kauçuktan yapılmıştır. İsteğe bağlı olarak paslanmaz çelik gövdeli makineler de üretmekteyiz.
Gıda endüstrisi için gerekli standart. İsteğe bağlı olarak paslanmaz çelik gövdeli makineler de üretmekteyiz.
Galaxy Sivtek, tarım, gıda, içecek ve ilaç endüstrileri gibi ekonomiyi yönlendiren endüstriler de dahil olmak üzere 12’den fazla endüstriye yardımcı olan en geniş eleme ve filtreleme ekipmanı yelpazesine sahiptir.
Çözüm yelpazemizden, dikdörtgen vibrasyonlu elek – Linea Sivtek® ve yuvarlak vibro elekler – Sivtek Vibro Separator® ve Super Sivtek Separator® biberlerin ilk aşamada taşlarının ve tozlarının alınmasına yardımcı olabilir.
Üstün gıda elekleri – Sivtek Roto Sifter®, Sivtek Vibro Separator®, Inline Sivtek® separator & Super Sivtek Separator®, ince ve pürüzsüz toz elde etmek için büyük boyutlu topakları gidererek kontrol elemelerinde yardımcı olabilir.