Committed To Quality, Committed To You

Sieve & Sort Dehydrated Onion

Kurutulmuş soğanı FDA uyumlu eleklerimizle eleyin ve ayırın

Bu blogda, kurutulmuş soğanın tarladan sofraya yolculuğu, kurutulmuş soğan çeşitleri, kullanımı ve uygulaması ile FDA uyumlu eleklerimizin üretim sürecinde nerede ve neden hayati bir rol oynadığı hakkında bilgilerle size rehberlik edeceğiz. .

Kurutulmuş soğan, soğanın 1 ila 8 yıl arasında saklanabilen (ambalajına bağlı olarak) ve gerektiğinde kullanılabilen kurutulmuş ve suyu alınmış toz ve granül halidir.

Kurutulmuş soğan gevreği ve tozu geniş bir kullanım alanına sahiptir. Çeşitli yemeklerde çeşni olarak kullanılır, soslar, atıştırmalıklar ve içecekler gibi ticari gıda ürünlerinin yapımında ana bileşen olarak kullanılır ve kullanımı kolay olduğu ve ihtiyacı ortadan kaldırdığı için yemek pişirmede taze soğanın yerine kullanılır. Çeşitli baharatlar ile karışım yapmak veya taze soğanın kullanıldığı yerlerde kullanılır.

Kurutulmuş soğan, sadece taze bir soğanı doğrama çabalarını azalttığı için değil, aynı zamanda sağlık açısından çok büyük faydaları olduğu için taze soğanın yerine kullanılır. Kurutulmuş soğan, yağ ve kalori bakımından düşük, potasyum ve kalsiyum açısından zengindir.

Kurutulmuş soğan, puldan doğranmışa, kıymaya, granüle, toz haline kadar farklı boyutlarda piyasada mevcuttur. Her türlü kurutulmuş soğanın ilk işlemi ise birbirine benzer.

Şimdi, kurutulmuş soğanların üretim sürecini ve bu süreçte eleklerimizin ve ayırıcılarımızın nerede ve neden önemli bir rol oynadığını öğrenelim.

Çiftlikten üretim birimine

Kurutulmuş soğan yapma işlemi, büyüyen ve yetiştirilen soğanlar ile başlar. Çiftçiler taze soğan yetiştirir ve üretim birimlerine tedarik eder.

Soyma ve yıkama

Alınan soğanlar gerektiğinde depolanır ve boşaltılır. Soğanların kabukları soyulur. Soyulmuş soğanlar bir su tüneline gönderilir ve burada 90-100 PPM Sodyum Hipoklorit solüsyonunda yıkanarak kirden arındırılır.

Dilimleme ve Kurutma

Soğanlar uygun şekilde yıkandıktan sonra, soğanları dilimlemek ve doğramak için bir dilimleme makinesine gönderilir. Dilimlenmiş soğanlar daha sonra kurutulması ve kurutulması için bir İngiliz tipi kurutucuya beslenir. Soğanın tat ve aromasının bozulmadan kalmasını sağlamak için, otomatik kurutma işleminin toplam beş aşaması gerçekleşir.

Eleme/sınıflandırma

Kurutulmuş ve suyu alınmış soğanlar, kabuğu ve eşit olmayan boyuttaki suyu alınmış kuru soğanı çıkarmak için Vibro eleme makinelerinden geçirilir.

Sağlam lineer ve dikdörtgen makinemiz Linea Sivtek®, kurutulmuş soğanı elemek için en iyi yatırım seçeneği olabilir.

Renk sıralama

İstenmeyen siyah parçacıkları ayırmak için, suyu alınmış soğanlar bir optik renk ayırma makinesinden geçirilir.

Metal dedektörü

Daha sonra yukarıdaki işlem sırasındakarışmış olabilecek demir türevi metal kirliliğini gidermek için manyetik çubuklardan veya manyetik ayırıcı kayışlardan geçirilir.

Galaxy Sivtek, demir türevi metal kirliliğini gidermek için en iyi seçenek olabilecek, manyetik çubuklardan manyetik kayışa kadar geniş bir manyetik çözüm yelpazesine sahiptir.

Boyutlandırma ve Frezeleme

Alıcının ve pazar talebine göre, kurutulmuş soğan kıyılmış, granül veya toz formda öğütülür.

Derecelendirme, eleme ve güvenlik taraması

Kurutulmuş soğan istenen boyutta öğütüldükten sonra, ondan elde edilen ürünler için bir sonraki işlem, derecelendirme, tozdan arındırma, eleme ve güvenlik taramasıdır. Kuru soğandan toplam 5 farklı boyda ürün elde edilir.

Sırayla işlemek için güvenlik taraması, tozdan arındırma, derecelendirme ve eleme zorunludur

1. Kaliteli, kirlilik içermeyen bir ürün elde etmek (istenmeyen yabancı partikülleri uzaklaştırmak)

2. Ebatta standartlaştırma (farklı ebatlardaki eleklerden geçirerek)

Sivtek Vibro Separator®, Sivtek Tumbler Screen®, Inline Sivtek® ve Sivtek Roto Sifter® gibi geniş yuvarlak Vibro eleklerimiz ve santrifüjlü eleklerimiz, kurutulmuş soğanı eleme ve sınıflandırmada başarılarını kanıtlamıştır.

Paketleme

Elenen ve elenen ürün daha sonra tartılır, paketlenir ve neme dayanıklı veya neme dayanıklı naylon poşetlere doldurulur. Bu naylon poşetler de oluklu mukavva kolilerde veya kağıt torbalarda paketlendiğinde gönderilmeye hazırdır.

Neden eleklerimiz, ayırıcılarımız ve Vibro eleklerimiz ercih edilmeli?

Galaxy Sivtek makineleri kurulduğu günden bu yana gıda sektörüne hizmet vermektedir. Gıda endüstrisi için özel olarak tasarlanmış Vibro döner elekler, döner ve dikdörtgen elekler ve otomatik filtreler üretme sanatında ustalaştık.

– Makinelerimiz FDA & cGMP ile uyumludur.

– Makinelerimiz yüksek kaliteli korozyona dayanıklı malzemeden, yani Paslanmaz Çelikten üretilmiştir.

– Makinelerimiz, sıfır ürün kontaminasyonu sağlayan çatlaksız bağlantılara ve kaynak yerine sahiptir.

– Makinelerimiz, gıda sınıfı kauçuk conta gibi gıda sınıfı iç parçalara sahiptir.

– Makinelerimiz minimum bakım gerektirir ve uzun ömürlüdür.

ÖZEL BİLGİLER VE KAYNAKLAR DOĞRUDAN GELEN KUTUNUZA GELİR

    whatsapp